Villa från 70-talet minskade sin elförbrukning med 55%

Jonas Karlsson från Umeå bor med sin familj i sitt hus från 70-talet, en tid där husen byggdes med tunna väggar och lite isolering. Med nya infrapaneler fick Jonas istället ett varmt och behagligt hus med lägre elförbrukning.

”Vi hade tidigare kallt och dragit i vårt hus, men vi tog bort alla el-element och installerade infrapaneler överallt. Numera har vi jämn värme i hela huset och en rimlig uppvärmningskostnad. Det bästa med infrapanelerna är att vi fått golvvärme i alla rum!”
Jonas Karlsson

Jonas är inte ensam om att bo i hus från 70-talet som värms upp av el-element. Dessa traditionella uppvärmningssystem värmer upp luften som i sin tur värmer upp ytorna. Det leder till att luften alltid kommer vara varmare än golv, väggar och tak och gör luften mycket torr att andas. Att man också får väldigt kalla golv är inte ovanligt med traditionella el-element, särskilt uppe i kalla Norrland!

 

Våra infrapaneler värmer istället upp ytor och material som i sin tur värmer upp luften. Med hjälp av infravärmen blir inomhusklimatet mycket behagligare, värmen blir jämnare och man kan dessutom njuta av varma golv!

Läs mer här hur det fungerar.

 

Jonas tog bort samtliga el-element och installerade infravärmepaneler från Infracomforts Infra-Home serie i hela huset tillsammans med våra smarta termostater

 

Nu kan Jonas med gott samvete låta sina barn krypa omkring på de varma golven och samtidigt njuta av en besparing på 55 procent av sin tidigare elförbrukningDessutom fick han större inredningsyta när elementen monterades bort.

Det kallar vi framtidens värme!


Byggår: 1970
Tidigare värmesystem: Direktverkande el-element
Antal m²: 165m²
Antal infrapaneler: 16st, hela huset
Isolering: Sågspån/mineralull – Vägg 150mm – Tak 200mm
Tidigare förbrukning*: 22.400kWh/år
Nuvarande förbrukning*: 10.080kWh/år
*exklusive varmvatten och hushållsel


Hur kan infrapanelerna spara energi?

Liksom vanliga el-element drar våra paneler 1 kW ström och ger 1 kW värme. Men till skillnad från ett element behöver panelen inte konstant vara aktiv för att behålla värmen i rummet. Detta tack vare infravärmens förmåga att lagra värmen i ytor och material som golv, väggar och möbler. Panelen kan därför stängas av emellanåt utan att värmen i rummet går förlorad och vi kan spara på driftkostnaden.

Ett traditionellt el-element är vanligtvis aktiv dubbelt så länge som våra infravärmepaneler. Med panelerna kan du minska din energiförbrukning med upp till 70 % och på så sätt spara på både el-räkningen och jordens resurser.


Vill du veta hur många paneler du behöver i din villa?
Ring oss på 0771-810 100 eller maila till [email protected], så hör vi av oss inom kort. Det går också bra att använda chatten!