Villa från 70-talet minskade sin elförbrukning med 55%

Jonas Karlsson från Umeå bor med sin familj i sitt hus från 70-talet, med tunna väggar och lite isolering. Huset upplevdes tidigare som kallt och dragigt men efter byte av värmesystem till infravärmepaneler från InfraComfort fick Jonas ett varmt och behagligt hus med lägre elförbrukning.

”Vi hade tidigare kallt och dragit i vårt hus, men vi tog bort alla el-element och installerade infrapaneler överallt. Numera har vi jämn värme i hela huset och en rimlig uppvärmningskostnad. Det bästa med infrapanelerna är att vi fått golvvärme i alla rum!”
Jonas Karlsson

infrapanel i köket

Jonas är inte ensam om att bo i hus från 70-talet som värms upp av el-element. Traditionella värmesystem i kalla hus bidrar ofta till att rummen får väldigt kalla golv och att inomhusluften blir torr att andas.

 

InfraComforts infrapaneler värmer istället upp ytor och material som i sin tur värmer upp luften. När värmen lagras i golv, väggar och möbler stannar värmen kvar i rummet istället för att förloras genom konvektion och kallras. Värmen fördelas jämnt i huset och ger även skönt varma golv.

 

Jonas tog bort samtliga el-element och installerade infravärmepaneler från Infracomforts Infra-Home serie i hela huset.

 

Idag kan Jonas med gott samvete låta sina barn krypa omkring på de varma golven och samtidigt njuta av en besparing på 55 procent av sin tidigare elförbrukning. Dessutom fick han större inredningsyta när elementen monterades bort.

 

Hur kan infrapanelerna spara energi?

Fördelen med en infrapanel från InfraComfort är att den inte konstant behöver vara aktiv för att behålla värmen i rummet. Detta tack vare infravärmens förmåga att lagra värmen i ytor och material som golv, väggar och möbler. Panelen kan därför stängas av emellanåt utan att värmen i rummet går förlorad och vi kan spara på driftkostnaden.

 

Läs mer om hur infravärme fungerar
 

Ett traditionellt el-element är vanligtvis aktiv dubbelt så länge som våra infravärmepaneler. Med panelerna kan du minska din energiförbrukning med upp till 70 % och på så sätt spara på både el-räkningen och jordens resurser.

infrapanel i hall

Vill du veta hur många paneler du behöver i din villa?

Ring oss på 0771-810 100 eller maila till [email protected], så hör vi av oss inom kort. Det går också bra att använda chatten!

Byggår: 1970
Tidigare värmesystem: Direktverkande el-element
Antal m²: 165m²
Antal infrapaneler: 16st, hela huset
Isolering: Sågspån/mineralull – Vägg 150mm – Tak 200mm
Tidigare förbrukning*: 22.400kWh/år
Nuvarande förbrukning*: 10.080kWh/år
*exklusive varmvatten och hushållsel

Paneler för hemmet