Värme i uterummet — året runt

Per valde att installerade Infracomforts infravärmepaneler i sitt nybyggda uterum i Umeå. Nu håller uterummet 20 grader varmt året runt.

”Vi byggde ett nytt isolerat uterum för att kunna vistas i året om. Först hade vi tänkt gjuta in el-golvvärme i plattan, men när jag sprang på InfraComfort så valde vi bort el-golvvärmen. Med infrapanelerna håller vi 20 grader året om och njuter verkligen av värmen, vi ser ingen ökning på elräkningen heller.”
Per Jonsson

2014 byggde Per Jonsson ett uterum till sitt hus i Umeå med planen att installera elektrisk golvvärme i plattan, men efter att Per fick kontakt med InfraComfort satsade han på ett mer prisvärt alternativ – infravärmepaneler.

Infrapaneler i Pers uterum

InfraComforts infravärmepaneler, som installeras i taket, har både låg installations- och driftkostnad. Samtidigt får man varmare golv och ett otroligt härligt inomhusklimat — även i uterummet.

 

Idag använder Per sitt uterum som ett extra rum i huset. Tack vare ett bra isolerat uterum och den effektiva uppvärmningen från panelerna står dörren mellan hus och uterum ofta öppen. På så sätt drar rummen nytta av varandras uppvärmning och den låga driftkostnaden från infrapanelerna har resulterat i att Per inte har kunnat se någon ökning på elräkningen efter installationen.

Med hjälp av InfraComforts infravärmepaneler kan Per nu ha 20 grader varmt i sitt uterum, året runt, samtidigt som han kan sluta oroa sig för att elräkningen springer iväg.

 

Fördelar med att värma upp uterummet med Infracomforts infravärmepaneler:

  • Lägre installationskostnad
  • Jämn och skön värme i hela uterummet
  • Göm panelerna i taket — möblera som du vill
  • Koppla upp värmesystemet med hjälp av våra smarta termostater

 

Hur kan infrapanelerna spara energi?

Fördelen med en infrapanel från InfraComfort är att den inte konstant behöver vara aktiv för att behålla värmen i rummet. Detta tack vare infravärmens förmåga att lagra värmen i ytor och material som golv, väggar och möbler. Panelen kan därför stängas av emellanåt utan att värmen i rummet går förlorad och vi kan spara på driftkostnaden.

 
Läs mer här om hur infravärme fungerar
 
Visste du att vi har värmepaneler till inglasade balkonger också?
Läs mer här om vad BRF: Guldstjärna tycker!

kvinna som läser en bok i ett uterum

Vill du också ha infravärme i ditt uterum? Vi vet hur många paneler du behöver!

Ring oss på 0771-810 100 eller maila till [email protected], så hör vi av oss inom kort. Det går också bra att använda chatten!

Uterum-Tallparksvagen

Byggår: 2014
Typ av fönster: Nya 3-glas
Antal m²: 20m²
Isolering: Mineralull – Vägg 190mm, Tak 300mm
Antal infrapaneler: 3st (2st 710w och 1st 470w)
Nuvarande elförbrukning: Har ej sett någon ökning

Paneler till uterum