Värme i uterummet — året runt

Per valde bort dyr golvvärme och installerade Infracomforts infravärmepaneler i sitt nybyggda uterum i Umeå.

”Vi byggde ett nytt isolerat uterum för att kunna vistas i året om. Först hade vi tänkt gjuta in el-golvvärme i plattan, men när jag sprang på InfraComfort så valde vi bort el-golvvärmen. Med infrapanelerna håller vi 20 grader året om och njuter verkligen av värmen, vi ser ingen ökning på elräkningen heller.”
Per Jonsson

2014 byggde Per Jonsson ett uterum till sitt hus i Umeå med planen att installera elektrisk golvvärme i plattan, men som tur var fick Per kontakt med InfraComfort som hade ett mycket mer prisvärt alternativ!

 

När man installerar värme i uterummets golvplatta blir det tyvärr stora värmeförluster som leds ner i marken och med elektrisk golvvärme blir driftkostnaden i ett uterum väldigt stor. InfraComforts infravärmepaneler, som installeras i taket, eliminerar den stora installationskostnaden från elektrisk golvvärme samt värmeförlusterna ner i marken. Samtidigt får man varma golv och ett otroligt härligt inomhusklimat — även i uterummet!

 

Med hjälp av våra infravärmepaneler kan Per ha 20 grader varmt i sitt uterum, året runt, samtidigt som han kan sluta oroa sig för att elräkningen springer iväg.

Fördelar med att värma upp uterummet med Infracomforts infravärmepaneler:

  • Lägre installationskostnad
  • Obetydlig värmeförlust ner i marken
  • Jämn och skön värme i hela uterummet
  • Göm panelerna i taket — möblera som du vill
  • Koppla upp värmesystemet med hjälp av våra smarta termostater

Byggår: 2014
Typ av fönster: Nya 3-glas
Antal m²: 20m²
Tidigare värmesystem: Nybygge
Isolering: Mineralull – Vägg 190mm – Tak 300mm
Antal infrapaneler: 3st (2st 710w och 1st 470w)
Tidigare förbrukning: Nybygge
Nuvarande förbrukning: Har ej sett någon ökning


Hur kan infrapanelerna spara energi?

Liksom vanliga el-element drar våra paneler 1 kW ström och ger 1 kW värme. Men till skillnad från ett element behöver panelen inte konstant vara aktiv för att behålla värmen i rummet. Detta tack vare infravärmens förmåga att lagra värmen i ytor och material som golv, väggar och möbler. Panelen kan därför stängas av emellanåt utan att värmen i rummet går förlorad och vi kan spara på driftkostnaden.

Ett traditionellt el-element är vanligtvis aktiv dubbelt så länge som våra infravärmepaneler. Med panelerna kan du minska din energiförbrukning med upp till 70 % och på så sätt spara på både el-räkningen och jordens resurser.


Visste du att vi har värmepaneler till inglasade balkonger också?
Kolla här vad BRF: Guldstjärna tycker!

 

Vill du också ha infravärme i ditt uterum? Vi vet hur många paneler du behöver!

Ring oss på 0771-810 100 eller maila till [email protected], så hör vi av oss inom kort. Det går också bra att använda chatten!