Fem sätt att slippa frysa på väg till jobbet

Att hålla skenet uppe i december är inte alltid det lättaste, och inte lättare blir det när man fryser som en tok på väg till jobbet. Ofta blir det en inre kamp mellan att välja snygga ytterkläder eller att slippa frysa. Vi delar med oss av våra bästa tips på hur du håller dig varm i kollektivtrafiken.

1. Välj rätt material

Se över materialet i dina kläder. Olika material värmer olika bra. Ull eller ullblandning värmer till exempel mycket bättre än bomull eller akryl.

2. Lager på lager

Det är guldregeln för att inte frysa. Luften mellan klädlager isolerar värmen och ju fler lager desto varmare känner du dig. Ull värmer exempelvis bäst om den ligger nära kroppen och fleece är ett bra mellanlager.
Prova att ta en extra kofta, gärna i ull, under jackan. Den kan du hänga av dig när du kommer fram till jobbet. Ett par strumpbyxor eller underställ under byxorna är ett annat alternativ och blir det varmt på jobbet kan du alltid lirka av dem på kontorstoaletten sen.

3. Glöm inte mössan

Huvudet släpper ut mer värme än vad vi kanske tror. Cirka 50 procent av kroppsvärmen förloras genom huvudet om du går barhuvad i minusgrader. Du kommer att känna stor skillnad när du börjar använda mössa på väg till jobbet om du inte brukade göra det innan.

4. Värmande skosulor

Fötterna förlorar också mycket värme mot den kalla marken och vi fryser därför lättare. Sätt i en värmande sula i skon så får du ett extra isolerande lager mot marken. En enkel åtgärd som gör stor skillnad.

5. Svälj stoltheten och ta på termobyxor

Ibland är det värt att kanske lägga stilen åt sidan och ta på sig praktiska kläder, vem bryr sig egentligen om vad du har på dig. För så skönt det är med termobyxor. Våga prova!