Patrik Kittel värmer hästarna med teknik från Infracomfort

InfraComfort är stolta över att få vara leverantör av tekniken bakom framtidens hästsolarium från Stallvärme! Infrapanelerna i det innovativa värmesystemet ger en behaglig värme för att skapa en trivsam miljö för både hästar och människor som vistas i stallet. Dressyrryttaren Patrik Kittel fann snabbt intresse för InfraComforts teknik.

 
Stallvärmes profilryttare Patrik Kittel insåg fördelarna med att använda infravärme i stallet och valde att installera fem hästsolarium i sitt nybyggda lyx-stall i Tyskland. Patrik installerade de stilrena panelerna hängande från taket vid varje box och såg till att de fick justerbar höjdinställning. Stallet fick därmed ett snyggt, energisparande och effektivt värmesystem som ökade komforten för både häst och ryttare.

stallvärme.se

Fördelar med infravärme i hästsolarium:

  • Behaglig infravärme som värmer hästens muskler på djupet.
  • Torkar hästen 10-15 minuter snabbare än traditionella solarium.
  • Torkar upp boxen och minskar risken för svampinfektioner och lymfangit på hästens ben.
  • Kostar ca 3 kr i timmen i elförbrukning
  • Inga lösa delar som kan gå sönder.
  • Lång livslängd, håller 30 till 40 år.
  • Ljudlöst värmesystem.
  • Enkel att rengöra.

Tekniken baseras på tre PXP1200 paneler som ingår i vår InfraIndustry-serie. Panelerna är särskilt  utformade för tuffare miljöer och passar perfekt för stallmiljö. Powerpanelernas höga effekt värmer och torkar hästen på ett effektivt sätt och värmer även upp uppställningsplatsen vilket ger en härlig arbetsmiljö och komfort för dig som jobbar med din häst.

Det är inte ovanligt att man använder hästsolarium och infravärme till att värma hästens muskulatur på djupet inför träning.

Lösa infrapaneler från InfraComforts passar självklart utmärkt till att värma upp och öka komforten i stall och boxar.

Läs mer om värme i stallet

 

Vill du veta hur många paneler du behöver i ditt stall?

Ring oss på 0771-810 100 eller maila till [email protected], så hör vi av oss inom kort. Det går också bra att använda chatten!

 

Barn med häst Varm och lycklig häst

Paneler för stall