Varför ska du välja InfraComfort? Hur skiljer sig våra infravärmepaneler från andra? Låt oss förklara! Det är faktiskt skillnad på infravärme och infravärme, resultatet beror på hur man använder tekniken. Här berättar vi om hur vi tycker att en infravärmepanel bör vara.

Vi har fokuserat på att ta fram paneler som sprider en behaglig värme jämnt i hela rummet så att alla ytor, vinklar och vrår blir lika varma. För att lyckas med det använder vi oss av material som isolerar baksidan av panelen, emitterar maximalt med infravärme på framsidan och sprider infravärmen i så vid vinkel som möjligt, samtidigt som panelen får så låg yttemperatur som möjligt.

Tack vare vårt materialval som låter infravärmen spridas till alla ytor i rummet och infravärmens förmåga att lagra värmen i dessa ytor behöver panelen inte  konstant vara aktiv för att behålla värmen i rummet. Den kan stängas av emellanåt och vi kan spara på driftkostnaden. Inom det området är vi på InfraComfort ledande i branschen.

Låg- eller högtempererad panel?

Vi arbetar med lågtempererade paneler, något som vi är ensamma om på marknaden. Dessa paneler har stor yta, med så låg yttemperatur som möjligt (60-70 grader) och använder så lite effekt som möjligt. Våra lågtempererade paneler ger alltså en jämn och effektiv uppvärmning som drar lite energi och inte bränns om man befinner sig nära panelen.

En högtempererad panel hettar upp ytorna i rummet väldigt ojämnt och det blir varmast rakt under panelen. Ju mindre yta en infravärmepanel har desto hetare yta får den och mer energi kommer att användas. Därför brukar vi oftast rekommendera lågtempererade paneler med större yta istället. På så sätt sparar vi energi och får jämn värme.

De flesta av våra paneler är lågtempererade men vi har även ett utbud av högtempererade paneler som passar bra för dåligt isolerade rum som exempelvis uteplats, balkong, lager och industrihus.

Lampor eller panel?

Våra infrapaneler bör inte liknas vid de infravärmelampor som ofta finns på till exempel uteserveringar. Dessa lampor passar bättre till altan eller öppen balkong än till att värma upp ett helt rum. Nackdelen med infralampor är att dem drar mycket energi. De blir också väldigt varma och ger en mer riktad värme till en liten yta. Därför kan det kännas obekvämt att ha dem hemma då utrymmet blir indelat i varma respektive kalla zoner och det kan kännas obehagligt varmt i närheten av lampan.

InfraComforts paneler:

  • Lågtempererade
  • Jämn temperatur till omgivningen
  • Energisnåla – spara på el-räkningen och jordens resurser
  • Lätt vikt och enkla att installera