Hur kan industrihallar, garage och övriga verksamhetslokaler få en fullgod värme utan kallras, till en låg elkostnad? Infravärme är en lösning som kan minimera era värmekostnader med upp till 70 procent.


Att byta värmesystem ställer flera frågor på sin spets: installationskostnader och driftkostnader, hållbarhet och miljö är några exempel. Med InfraComforts infravärmepaneler kan du bocka av alla dessa med ett och samma system.

Varför infravärme?

Traditionella värmesystem värmer upp luften i lokalen för att få upp önskad temperatur. För industrilokaler och garage medför det stora utmaningar att behålla värmen i lokalen när portar och dörrar ofta öppnas och släpper ut den uppvärmda luften. Därför gillar vi att använda infravärme som värmer upp ytor istället för luft.

Infrapanelerna värmer upp de ytor som träffas av de infraröda vågorna, alltså väggar, golv och möbler. Dessa ytor värmer i sin tur även luften i rummet. Då alla ytor effektivt lagrar värmen förloras inte lika mycket värme när dörrar och portar öppnas. De varma ytorna gör att det dessutom går fort för lokalen att värmas upp igen.

Underhållsfritt och energieffektivt

Förutom att du kan minska elförbrukningen med upp till 70 procent har panelerna dessutom en livslängd på 30 till 40 år. De går snabbt att installera och är helt underhållsfria.

Snabbfakta

  • IP54-klassad – damm och spolsäker
  • Perfekt värmesystem för industrilokaler
  • Energieffektiva och underhållsfria

Produkter


Se till att ha tillräckligt starka paneler

Var noga med att ha rätt watt-styrka och tillräckligt många paneler så att rummet blir ordentligt uppvärmt.
Tabellen nedan visar en uppskattning av vilken watt-styrka du behöver:

Utrymmen med högt i tak som garage, lager och industri

65 watt / m² takhöjd upp till 4 m
75 watt / m² takhöjd upp till 6 m
85 watt / m² takhöjd upp till 8 m

Tips! För att få ett bättre resultat vid hög takhöjd kan man hänga ner panelen i vajer till cirka 5 meter.

Infrapaneler i industrilokal

Vi hjälper dig

Välkommen att kontakta oss om du behöver rådgivning. Vi svarar gärna på dina frågor och hjälper dig att hitta rätt paneler för just dina behov.

Kontakta oss