InfraHome är våra värmepaneler anpassade för ditt hem, de är enkla att montera och skapar en behaglig temperatur i hela din bostad, eller delar av den. Passar även perfekt för uppvärmning av balkong och uterum för att kunna vistas där året runt.

När man väljer värmesystem till bostaden är det flera aspekter att ta hänsyn till. Installationskostnader, driftkostnader, hållbarhet och miljö är några exempel att fundera över. Med infrapaneler kan du bocka av alla dessa.
InfraComforts infrapaneler är enkla att installera, helt underhållsfria, har låg energiförbrukning och håller i 30 till 40 år.

Perfekt som komplementvärme

Infrapaneler från InfraComfort kan med fördel användas som komplement till ditt nuvarande värmesystem. En optimal lösning för er som har problem att få upp värmen i vissa rum eller lider av kallras vid fönster och golv.

Eftersom InfraComforts infrapaneler värmer upp ytorna i rummet stannar värmen kvar i rummet istället för att vandra bort genom konvektion och ventilation.

Infrapanelerna värmer upp de ytor som den “ser”, alltså de väggar, golv och möbler som nås av de infraröda vågorna. Dessa ytor värmer i sin tur även luften i rummet. Då alla ytor avger värme uppstår inte konvektion där varm luft stiger, utan luften värms upp jämnt i rummet och du slipper kalla vrår, golv och drag. Vid uppvärmning med infrapaneler spelar det därför mindre roll om du har öppen planlösning eller vill stänga dörrar till olika rum – värmen stannar kvar.

Varmare golv

Installerade infrapaneler i taket gör att du också får härligt varma golv. Perfekt för barnfamiljen som med gott samvete kan låta barnen leka på golvet utan att frysa.

Snabbfakta

  • Jämn temperatur utan kallras vid fönster och golv
  • Inga större ingrepp på fastigheten krävs. Det vill säga ingen borrning eller upprivet golv.
  • Du minimerar risken för fuktskador
  • Ljudlöst värmesystem
  • Lång hållbarhet: 30 till 40 år

Infrapaneler för inomhusbruk


Infrapaneler för balkong och uterum


Bra att tänka på

Innan du köper infravärmepaneler finns det främst två saker som du bör tänka på för att värmesystemet ska fungera så bra som möjligt hemma hos dig. Panelernas dimensionering och placering. Även val av termostat och fjärrstyrning kan vara bra att fundera på.

Dimensionera rätt

Se till att du har rätt watt-styrka och tillräckligt många paneler så att rummet blir ordentligt uppvärmt. Val av panel ska utgå från hur stort rummet är och rummets isolering.
Tabellen nedan visar en uppskattning av vilken watt-styrka du behöver:

Vanliga hus, villor, stugor och privatbostäder

50 watt / m²normalt isolerad villa/fastighet
65 watt / m²sämre isolering, t.ex. stuga, förråd
75 watt / m²badrum/våtrum
95 watt / m²mycket dålig isolering


Mer information om dimensionering och tabeller att följa hittar du här

Placering

För att få optimal uppvärmning i rummet rekommenderar vi att följa vissa riktlinjer när du hänger upp panelerna i rummet.
Våra tips om hur du bäst placerar dina paneler hittar du här

Se till att skaffa termostat

Panelerna behöver en termostat som reglerar panelens temperatur och aktivitet. Du ska ha en termostat i varje rum som du har infrapaneler i. En termostat kan styra flera paneler i rummet.

Köper du en trådlös termostat behöver du även en mottagare till denna. Både trådburen termostat och trådlös termostat med mottagare finns att köpa i vår webbshop.

Vill du styra värmen via mobilen?

Då ska du köpa till en HUB för fjärrstyrning som går att koppla ihop med våra termostater. Sedan laddar du gratis ned en app till mobilen som styr värmesystemet. Med fjärrstyrning får du full kontroll på värmen och elförbrukningen – även när du inte är hemma!

Få hjälp av oss

Tveka inte att kontakta oss om du funderar på att skaffa infravärmepaneler. Våra experter hjälper dig att hitta rätt värmesystem för dina behov.

Kontakta oss