InfraComfort halverade O’Learys elförbrukning

Under vintern klagade gästerna ständigt på kylan i restaurangen. Till slut kontaktade Förvaltaren Infracomfort för att lösa problemet.

 

Fastighetsbolag som Förvaltaren i Sundbyberg är kunniga inom uppvärmning och olika värmesystem, men ibland uppkommer lokaler som är svårare att fixa rätt värme till. Förvaltaren hade svårt att få till en behaglig värme i lokalen där O’Learys huserade — tills de tog kontakt med Infracomfort.

”Som fastighetsbolag har vi provat många olika värmesystem men i denna lokal hade vi stora problem med värmen. Vi kontaktade InfraComfort och bad dem om hjälp. Vi kunde inte vara nöjdare med infrapanelerna! Nu är det jämn värme överallt och rimlig driftskostnad. Gästerna fryser inte längre!”
Recension från Förvaltaren

 

Tidigare uppvärmningssystem gick genom ventilationen och det var därför omöjligt att få upp värmen tillräckligt så att gästerna kunde trivas. Eftersom lokalen var stor och luftig skulle det bli svårt att få luften i lokalen uppvärmd, så stora ingrepp med nya vattenrör och element kändes därför inte som något effektivt alternativ. O’Learys fick upp ögonen för InfraComforts infravärmepaneler som skulle värma upp ytorna i lokalen istället för luften och dessutom inte skulle ta plats från restaurangens inredning.

 

Förvaltaren kontaktade Infracomfort som installerade 20 paneler från Alu Lite serien. O’Learys önskade att värmesystemet skulle vara osynligt så InfraComfort tog reda på deras röda färgkod som taket var målat i, pulverlackerade panelerna i samma nyans och installerade dem snyggt och diskret i taket. 

Resultatet blev enastående! Gästerna stortrivs med den sköna jämna värmen i hela lokalen och elförbrukningen halverades tack vare det nya värmesystemet

Fastighetsbolaget blev så nöjd att InfraComfort fick vidare uppdrag att värma upp 54 lägenheter för äldreboende.

 


Byggår: 2014 (ombyggt)
Tidigare värmesystem: Luftburen värme + el
Antal m²: 265
Antal infrapaneler: Hela lokalen, 20 st
Isolering: Betong/tegel – Vägg 190mm
Tidigare elförbrukning*: 41.216kWh/år
Nuvarande elförbrukning*: 19.693kWh/år
*exklusive varmvatten och hushållsel


Hur kan infrapanelerna spara energi?

Liksom vanliga el-element drar våra paneler 1 kW ström och ger 1 kW värme. Men till skillnad från ett element behöver panelen inte konstant vara aktiv för att behålla värmen i rummet. Detta tack vare infravärmens förmåga att lagra värmen i ytor och material som golv, väggar och möbler. Panelen kan därför stängas av emellanåt utan att värmen i rummet går förlorad och vi kan spara på driftkostnaden.

Ett traditionellt el-element är vanligtvis aktiv dubbelt så länge som våra infravärmepaneler. Med panelerna kan du minska din energiförbrukning med upp till 70 % och på så sätt spara på både el-räkningen och jordens resurser.


Har du också lokaler som är svåra att få upp värmen i?


Ring oss på 0771-810 100 eller maila till [email protected], så hör vi av oss inom kort. Det går också bra att använda chatten!