InfraComfort halverade O’Learys elförbrukning

Under vintern klagade gästerna ständigt på kylan i restaurangen. Till slut kontaktade Förvaltaren Infracomfort för att lösa problemet.

 

Fastighetsbolaget Förvaltaren i Sundbyberg  hade svårt att få till en behaglig värme i lokalen där O’Learys huserade. Uppvärmningssystem gick genom ventilationen och det var omöjligt att få upp värmen tillräckligt så att gästerna kunde trivas. För att lösa värmeproblemet letade dom efter alternativa lösningar och tog kontakt med Infracomfort för att installera infravärmepaneler i lokalen.

”Som fastighetsbolag har vi provat många olika värmesystem men i denna lokal hade vi stora problem med värmen. Vi kontaktade InfraComfort och bad dem om hjälp. Idag kan vi inte vara nöjdare med infrapanelerna! Nu är det jämn värme överallt och rimlig driftskostnad. Gästerna fryser inte längre!”
Recension från Förvaltaren

Infrapaneler hos Olearys

Eftersom lokalen var stor och luftig var det svårt att få luften i lokalen uppvärmd. Därför kändes ett nytt stort ingrepp med nya vattenrör och element inte som något effektivt alternativ. O’Learys fick istället upp ögonen för InfraComforts infravärmepaneler som skulle värma upp ytorna i lokalen istället för luften. Dessutom skulle dom inte ta plats från restaurangens inredning.

 

Infracomfort installerade 20 infrapaneler från Alu Lite serien. O’Learys önskade att värmesystemet skulle vara så osynligt som möjligt. Därför tog InfraComfort reda på deras röda färgkod som taket var målat i, pulverlackerade panelerna i samma nyans och installerade dem snyggt och diskret i taket. 

Resultatet blev enastående! Gästerna stortrivs nu med den sköna jämna värmen i hela lokalen och elförbrukningen har halverats tack vare det nya värmesystemet.

Fastighetsbolaget blev så nöjd att InfraComfort fick vidare uppdrag att värma upp 54 lägenheter för äldreboende.

Infrapaneler hos Olearys

 

 

Byggår: 2014 (ombyggt)
Tidigare värmesystem: Luftburen värme + el
Antal m²: 265
Antal infrapaneler: Hela lokalen, 20 st
Isolering: Betong/tegel – Vägg 190mm
Tidigare elförbrukning*: 41.216kWh/år
Nuvarande elförbrukning*: 19.693kWh/år
*exklusive varmvatten och hushållsel


Hur kan infrapanelerna spara energi?

Fördelen med en infrapanel från InfraComfort är att den inte konstant behöver vara aktiv för att behålla värmen i rummet. Detta tack vare infravärmens förmåga att lagra värmen i ytor och material som golv, väggar och möbler. Panelen kan därför stängas av emellanåt utan att värmen i rummet går förlorad och vi kan spara på driftkostnaden.

 

Ett traditionellt el-element behöver vanligtvis vara aktiv dubbelt så länge som InfraComforts infrapaneler. Med panelerna kan du minska din energiförbrukning med upp till 70 % och på så sätt spara på både el-räkningen och jordens resurser.

 

Tack vare att infrapanelerna värmer upp rummets ytor stannar värmen kvar i rummet istället för att vandra bort genom konvektion och ventilation. Det förloras heller inte lika mycket värme när dörrar och portar öppnas eftersom de uppvärmda ytorna lagrar värmen bra och gör att det går fort för lokalen att få upp värmen igen.

Har du också lokaler som är svåra att få upp värmen i?

Ring oss på 0771-810 100 eller maila till [email protected], så hör vi av oss inom kort. Det går också bra att använda chatten!

Paneler för bostäder och lokaler

Paneler med anpassad färgnyans eller motiv