Balkongvärme till BRF Guldstjärnan 2019

Bostadsrättsföreningen Guldstjärnan i Uddevalla förvandlade sina inglasade balkonger till ett extra rum i lägenheten genom att installera en infravärmepanel i taket på varje balkong. Nu kan medlemmarna övervintra växter och njuta av behaglig värme året runt.

”Den här lösningen tar ingen plats, syns inte och ger en fantastisk och härlig värme. Nu har vi ett uterum som vi kan använda precis när vi vill, i alla väder
Ronny Ekström, ordförande i BRF Guldstjärnan, Uddevalla.

InfraComforts värmepaneler eliminerar kondens på balkongfönster och är en enkel och kostnadseffektiv lösning för dig som vill använda balkongen året om.

 


Byggår: 2016
Tidigare värmesystem: Inget
Antal m²: 10m² (Inglasad balkong)
Antal infrapaneler: En panel per balkong, totalt 26 balkonger á 10 m²
Isolering: Oisolerat men inglasat
Tidigare förbrukning*:0 kWh/år
Nuvarande förbrukning*: 500 – 1000 kWh/år
*exklusive varmvatten och hushållsel

 

På vår Youtube kanal kan ni se flera filmer om hur våra Infrapaneler hjälpte de boende på BRF Guldstjärnan att njuta av sin inglasade balkong året runt.


Hur kan infrapanelerna spara energi?

Liksom vanliga el-element drar våra paneler 1 kW ström och ger 1 kW värme. Men till skillnad från ett element behöver panelen inte konstant vara aktiv för att behålla värmen i rummet. Detta tack vare infravärmens förmåga att lagra värmen i ytor och material som golv, väggar och möbler. Panelen kan därför stängas av emellanåt utan att värmen i rummet går förlorad och vi kan spara på driftkostnaden.

 

Ett traditionellt el-element är vanligtvis aktiv dubbelt så länge som våra infravärmepaneler. Med panelerna kan du minska din energiförbrukning med upp till 70 % och på så sätt spara på både el-räkningen och jordens resurser.

Läs mer här Hur fungerar infravärme?

 


Vill du också ha infravärme till din inglasade balkong?

Ring oss på 0771-810 100 eller maila till [email protected], så hör vi av oss inom kort. Det går också bra att använda chatten!